Origen del meu semantisme ?

18 jul 2008

Despedides anònimes


Es despedeixen dos i·lustres dels mitjans a Catalunya. Les mostres d'agraïment, complicitat i desitjos per al futur son desbordants. Aquestes persones tenen el privilegi (també la responsabilitat) de fer una feina amb molta visibilitat. Son el cap visible i la veu cantant d'un equip jove, motivat, professional i entregat. Lluiten dia a dia en el competitiu mon de les audiències i les influències. I quan aquest projectes s'acaben, malgrat l'acumulació de sentiments, en comencen d'altres, potser en etapes que duraran més temps i seràn més intenses i estimulants que les que aquests dies passen la darrera plana.
En aquests dies de banys de masses, de emoció colectiva, de balanços i reconeixement, em venen al cap les persones anònimes. Aquelles que fan una feina feixuga, amb un horari sofert, amb un cap sense cap, amb un sou insultant i amb molt poca capacitat d'influir, més enllà del seu entorn més proper. A aquestes persones, en èpoques de crisi com les que ara atravessem, ningú els aplaudeix quan surten per darrer cop del magatzem o la fàbrica. Ningú els envía mails de recolzament ni reben més trucades que la del cap de personal (si es que es dignen a despedir-los en persona). A aquestes persones potser els costarà més trobar projectes estimulants. Segurament es conformaràn en tenir projectes. O en participar humilment en projectes d'altres. Per a totes aquestes persones que son majoria i als que ningú agrairá la seva dedicació a fer gran la empresa, us demano un moment de reflexió. N'hi ha prou amb el que heu dedicat llegint això. Si, a més, valoreu l'esforç i la feina del més humil dels treballadors honestos amb els que avui creuareu una mirada al metro, doncs molt millor.

John LeBlog

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Casualment vaig anar a aplaudir el Bassas a la radio i en tornar tenia un burofax de la feina. Estava acomiadada. Cuanta razón tienes Johny LeBlog!!!

Anónimo dijo...

Cuanta raó Jonhy le blog. Ara em trobo (com moltes altres vegades) en circumstancies molt similars a les que aquí fas referència. La veritat és que la reflexió no sembla ser una de les pedres angulars de la nostra societat. Sempre és d´agrair que algú faci sentir la seva veu a favor de tants anònims, que per parlar sense embuts i dir la seva opinió se sentin discriminats pels companys o pels caps que no arrisquen el seu espai de comoditat en pro del sentit comú. Gràcies!!!

Unknown dijo...

un plaer company ! amb el seny i la honestedat per bandera, un anònim no te fronteres ! una e-abraçada