Origen del meu semantisme ?

28 jul 2013

Joc de paraules 44 - 27/07/2013

L'actualitat en un joc de paraules – setmana 44 (27/07/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog





Molt bon dia matiners ! Comencem el darrer joc de paraules en plena canícula estiuenca i quan els més privilegiats ja pensen en vacances, ja sigui a la platja, a la muntanya o a Soto del Real.
Han estat uns mesos intensos en notícies de tota mena i no voldria acabar la temporada sense agraïr a tants i tants personatges la seva contribució inspiradora al nostre exercici neuronal de cada dissabte. Els desitjarem a ells unes merescudes vacances i a tots vosaltres unes merescudes vacances, d'ells.
Diuen que en Wert marxa a unes colònies infantils a espanyolitzar catalanets, que l'Iñaki les passarà "en Palma" potser empalmant amb algun judici, que l'Alicia ha escollit el nord de França en una zona ben allunyada de La camarga i en Bárcenas ja va fugir fa setmanes cap a Soto del Real, a un complex turístic de màxima seguretat on mata el temps fent papiroflèxia perque diu que té molts papers i temps de sobres.

Gràcies als oients més fidels pel seguiment i per acceptar aquest repte matinal on ens hem divertit jugant en la nostra llengua. Recordeu que en els temps que vivim, llevar-nos d'hora, saber escoltar, pensar i riure és una bona Manera de viure i també de sobreviure.

I ara, l'enigma de 3 lletres que vull veure qui supera, atents a la meva pregunta, bon estiu i fins la propera

A quin lloc et desitjo que vagis corrent a passar una bona estona pescant amb molt bon humor ?



RESPOSTA : RIU

ESCOLTA ÀUDIO

21 jul 2013

Joc de Paraules 43 - 20/07/2013

L'actualitat en un joc de paraules – setmana 43 (20/07/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Lliberades! Per fi una bona notícia. Entre tant xoriço suelto celebrem aquesta setmana la lliberació de Montse Serra i Blanca Thiebaut, les dues cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades desde 2011 a un campament de refugiats somalís al nord de Kènia.
Que els més desafavorits i els que els ajuden, els cooperants i les ONG's que lluiten contra la fam i la guerra apareguin en portada per a recordar-nos que som uns privilegiats, és notícia. Perquè vivim a un mon on sobra l'egoisme i falten els valors. Un primer mon on es parla de refugis i molts pensen en temporada d'esquí o en paradisos fiscals. Està clar que no anem bé i que el positiu és excepció però jo us convido a apreciar les coses bones i a començar com sempre aquest dissabte amb un repte, un somriure i fins i tot un obsequi si encerteu l'enigma de 5 lletres que us plantejo ara mateix:

Quin país africà porta el nom d'un problema contra el que val la pena lluitar ?



RESPOSTA : GHANA


Escolta ÀUDIO

14 jul 2013

Joc de paraules 42 - 13/07/2013

L'actualitat en un joc de paraules – setmana 42 (13/07/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog




Quina calor matiners ! sort de la platja, dels refrescos i els festival estiuencs. Com els que fan al PP. El SobreFest, que farà petit el Sonar en no res, ja veureu. Aquesta setmana i gràcies a uns enemics anonymous d'en Barcenas hem conegut alguns detalls escabrosos de la comptabilitat pepera. La que presenten. La transparent. Sabem que es gastaven 800€ en Lacasitos. 70 kilos de pastilletes de colors per a gaudir al màxim del festival. I també 1.500€ en segells. Per a que no poguem dir que "no pegaban sello". Als apunts també hi hem trobat piruletes i rellotges per a les noves generacions. Aquells que no veuen l'hora de començar a fer carrera en un partit sobre valorat. Si es que fins i tot es va parlar d'un pony ! Però dubto que això últim fos veritat, perque als colegues d'en Barcenas els hi agrada fer les coses "a lo grande". Això sí, transparents, com la llencería de luxe. En això sí coincidim. Jo també els llencería. A tots. Per un barranc
Però parlant de barrancs i de llençar ... aviam qui de vosaltres vol guanyar un obsequi del programa encertant la resposta al enigma de 4 lletres que us plantejo ara mateix:

A quina població gironina podríem organitzar un congrés per a corruptes ben a propet d'un barranc ?


RESPOSTA : SALT

ESCOLTA ÀUDIO

6 jul 2013

Joc de paraules 41 - 06/07/2013

L'actualitat en un joc de paraules – setmana 41 (06/07/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog


Evo morales ha estat el sofert protagonista la nit de dimarts del culebrot internacional en el que s'ha convertit el cas del espia Snowden. L'avió que el tornava cap a casa des de Moscou, va veure's forçat a aterrar a Viena després de que alguns països europeus li neguessin l'accés al seu espai aeri tot sospitant que l'ex-agent de la CIA fos a l'avió. Això m'ha fet pensar en una oportunitat perduda, una convenció organitzada per Iñaki Urdangarín en avió luxós cap a algun paradís fiscal per a socis i il·lustres personatges vestits amb frac com Bárcenas, Correa, Millet, Mata i tants d'altres. Diríem que hem fet pujar a darrera hora a un paio com Snowden i així tota aquesta penya donaria voltes per l'espai aeri fins al pol sud on només els pingüins els acollirien com a germans convidant-los a canapès d'arangada.
Però com l'Snowden no sabem on para i a tots aquests ja els tindrem d'aquí pocs anys tornant a volar cap als caus on tenen la pasta, jo us proposo que ens en riguem una mica endevinant avui l'enigma de 8 lletres que us plantejo ara mateix:


En quin país latinoamericà demanaría assil polític Urdangarín ?



RESPOSTA : PARAGUAI

ESCOLTA ÀUDIO