Origen del meu semantisme ?

30 jun 2013

Joc de paraules 40 - 29/06/2013

L'actualitat en un joc de paraules – setmana 40 (29/06/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Ciutadans de Soto del Real, ja el tenim aquí !!!
L'ex tresorer del PP Luis Bárcenas ha estat presentat entre multituds aquesta setmana vestint la seva nova samarreta a ratlles blanques i negres i d'un taronja intens com a segona equipació.
Les xifres del traspàs no son clares però es parla de més de 48 milions d'euros segons els seus representants.
Bárcenas, que porta vàries temporades marcant gols espectaculars a Espanya, Suïssa i Argentina s'integra finalment al Soto del Real on els seus fornits companys ja l'esperen ansiosos de demostrar-li el seu afecte i dir-li on caldrà que es posi ara el ditet.
És el primer gran fitxatge del mercat d'estiu i esperem que en vinguin molts més. Per aquesta mena de cracks, a clubs com el de Soto, hi ha lloc de sobres.

Si ara vosaltres voleu guanyar una samarreta del crack o millor encara, un obsequi del programa heu de endevinar l'enigma de 6 lletres que us plantejo ara mateix:

En quin estat es troba Bárcenas tancat i privat de companyía ?


RESPOSTA : CAPTIU



Joc de paraules 39 - 22/06/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 39 (22/06/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog




Silenci que gravem ! Llums, càmara, acció ! "Alicia al restaurant de les confidències",  Presa (de pèl) nº 54...
Aquesta és la impossible introducció sense claqueta d'un dels capítols de la sèrie d'espionatge estrenada al Juliol del 2010 i que aquesta setmana ens ha ofert un poc sorprenent final. Método-3, la empresa de detectius demandada per escoltes il·legals, entona el mea culpa i compensarà pels danys morals a la presidenta catalana del PP i a la coprotagonista del capítol. Ja no hi haurà judici ni més sucoses entregues farcides de maniobres de poder en aquesta sèrie que no ha superat la seva segona temporada. Que amarga ha estat la sensació per a la seva Audiència...nacional.
La protagonista va anunciar fa mesos que ella arribaria fins al final i fins al final ha arribat. Factura de 80.000€ a liquidar (igual que la empresa que la pagarà) i postres pel suculent menú de la Camacho, secret ibèric i pasta fresca.

Però si vosaltres també en voleu treure algun profit d'aquest assumpte només haureu de donar la resposta correcte al enigma de 8 lletres que us plantejo aquest matí:

Com era la càmara que va retratar als advocats de la Camacho i Método-3 ?



RESPOSTA : COMPACTA


ESCOLTA ÀUDIO

16 jun 2013

Joc de Paraules 38 - 15/06/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 38 (15/06/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog





Avui, com a tribut a les notícies de la setmana, podría fer aquesta secció impostant la veu, com a contribució a que la secció tingués un interès més alt en les meves declaracions i jo en pogués treure algun que altre rendiment. Però no, la veu serà la de sempre i com ja us haureu deduït, avui parlarem  de pagar impostos.
Per una banda hem sentit que la Generalitat abaixarà les taxes als casinos quan tinguem el Barcelona World. Així que facin joc senyors ! Per altre, que en Pere Navarro vol fer un club de solidaris posant fi al concert basc. Prou de música i armonia! Que heavy ... A sobre, hem sabut més d'en Bárcenas, que sembla que te 25 milions més a Suissa on viatjava amb freqüència per que li agrada esquivar, vull dir, esquiar. Ja només ens va faltar estrenar aquesta setmana amb la suposada evasió fiscal de Leo Messi. De pel·lícula. En aquest cas, Cinema Paradiso o potser Evasió o victòria.

Centrem-nos però en la victòria que cantarà un de vosaltres endevinant l'enigma de 8 lletres que us plantejo ara mateix:

Eludirem pagar impostos com a pecat original



RESPOSTA : EVADIREM


Escolta ÀUDIO

9 jun 2013

Joc de paraules 37 - 08/06/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 37 (08/06/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog






Després de la polèmica i el ridícul polític i cultural del LAPAO aquesta setmana ha pres protagonisme la PAU que realment importa, la Prova d'Accés a la Universitat en la que molts joves de casa nostra s'enfronten a una de les primeres tries amb que la vida ens regala de tant en tant.
És el moment d'aterrar il·lusions, de demostrar el que han après i de veure com el barret seleccionador els porta cap a Griffindor o Slytherin o els fa canviar de vocació i de nord en aquesta crua selecció natural que és la oferta i la demanda

No us posarem avui dissabte cap prova de selectivitat enigmística però si que us podrem fer guanyar un obsequi si responeu correctament al següent enigma de 7 lletres:

Com es diu la expectació prèvia al moment de rebre una mala nota ?



RESPOSTA : SUSPENS

2 jun 2013

Joc de paraules 36 - 01/06/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 36 (01/06/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Mal tràngol el que han passat aquesta setmana els Prínceps d'Astúries i Girona en assistir a l'estrena d'un òpera de Donizetti a Barcelona.
Us descric la escena per que la anar liceu. Rebombori a la Rambla, arriba el cotxe oficial, en surt el duet i un públic dividit entre aplaudiments i xiulets els dona una agredolça i previsible benvinguda. Però el millor estava per venir.
La parella entra a la sala i el públic, més refinat que el del carrer, els acull amb una xiulada in crescendo que els torça el gest i incomoda a les autoritats. L'alcalde, a la opera, bufa, i el president del Liceu, felipant, sembla reialment desconcertat i compensa la cridòria amb un aplaudiment que sona a falset. Segons després, torna la calma i comença l'espectacle real. Dia infaust per als borbons, però tot es pot superar no ?

El que us proposo superar a vosaltres és el meu enigma de 5 lletres que us recito ara mateix:

Com podríem qualificar la actitud del públic, molt mancada de poliment ?



RESPOSTA : TOSCA


Joc de paraules 35 - 25/05/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 35 (25/05/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



El dit al l'ull. Això és el Cristòfor Colom ha posat a molts ciutadans de Barcelona al haver-se descobert aquesta setmana vestit de blaugrana tot promocionant la nova equipació culer. Ni que al consistori diguin que és una acció excepcional, ni que l'alcalde digui que els 100.000€ seran per a obres socials, ni que els periquitos no es conformin amb tenir ja tot el cel de blanc i blau...la polèmica s'ha instal·lat ja al final de la rambla i la negra flor s'ha tornat blaugrana projectant al món la imatge del club més gran i posant en un compromís l'ajuntament que amb la suculenta quantitat ja pensava tenir l'aprovació popular collet avall.
I a tot això, avui senyalarem al guanyador que descobreixi l'enigma de 6 lletres que ben aviat quedarà dit:

Que hauran de fer els ciutadans submisos amb aquesta decisió municipal ?



RESPOSTA : ACATAR

Joc de paraules 34 - 18/05/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 34 (18/05/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



En plena disputa entre llengües, nacions i identitats al nostre petit país, parlarem avui d'un event d'actualitat del que potser en podríem aprendre alguna cosa. El festival d'Eurovisió que es celebra aquesta nit, ens mostrarà un any més la realitat diversa d'una europa atomitzada on 39 països competiran per a endur-se la glòria o si més no participaran d'una aliança col·lectiva on tothom suma per a un crear un gran espectacle.
Desde ABBA a Chiquilicuatre tothom hi ha tingut cabuda i sigui quin sigui el tamany del país representat, el talent, les aliances i el gran públic manaran i la cançoneta dels "twelve points" tornarà a dictar sentència. Talent, preparació, promoció, execució amb convicció i orgull nacional pel que ningú s'hauria d'ofendre.
A Malmö aquesta nit no hi podrem veure encara una senyera que s'enlairi en cada vot ni a un català triomfant projectant  la seva veu i la seva llengua pel continent europeu però vosaltres sí que podeu triomfar aquest mateix matí si responeu al euroenigma de 6 lletres que us plantejo ara mateix:

Amb quin recipient conviden a beure als participants dels festival ?



RESPOSTA : CÀNTIR


Joc de paraules 33 - 11/05/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 33 (11/05/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Comencem avui amb uns segons de silenci per a dues llengües que aquesta setmana, tristement, han desaparegut de l'Aragó…. Sort que el LAPAPYP  i el LAPAO neixen per a  enriquir el panorama lingüistic autonòmic i a ponent podràn sumar uns quants més LAPAOparlants als 300.000 que ja l'usen més enllà de la franja de Birmània. Quina manera de jugar amb la llengua !  com fem aquí, cada dissabte. Aragonesos i catalans, germans, no us baralleu. Que la llengua us agermani i el seny s'imposi a la rauxa i als interessos de vot. Respecteu-vos i doneu-vos LAPAO i abans que marxeu en pau perque el rellotge ens urgeix responeu-me a l'enigma de 5 lletres que us plantejo ara mateix:

Habilitat del govern aragonès per a no dir les coses pel seu nom



RESPOSTA : MANYA

Joc de paraules 32 - 04/05/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 32 (04/05/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Comença el cap de setmana ! i tenim molt motius per estar contents ! Si som alemanys, és clar…
Si com jo, sou catalans i culers, potser no ho estigueu tant després de confirmar que no serem a una final i que al final no tindrem el dèficit que presuposàvem i posats a presuposar potser ni tan sols tindrem un pressupost, per suposat. Això sí, que no faltin comparacions desafortunades desde Telemadrid cap al nazi onalisme o regalets verbals del sr. Monago que preferim no tornar a reproduïr, per àcids. Sort que tots junts i mal avinguts hem pogut celebrar un any més la festa del treball, una gran manifestació on es trenca una llança i a vegades uns quants vidres, reivindicant els drets del treballador, que ara mateix potser es conformaría, simplement, amb tenir un feina digne i estable.

Però no ens posem pessimistes, cal ser positiu ! tant com el test d'acoholèmia de Miguel Angel Rodriguez, l'ex portaveu del PP, que ha inspirat l'enigma amb resposta de 5 lletres que ara mateix us plantejo:

Com NO conduía l'exportaveu del govern al que sembla que li falti seny ?



RESPOSTA : SOBRI

Joc de paraules 31 - 27/04/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 31 (27/04/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog




Que els alemanys son els que remenen millor les cireres, ja ho teniem clar fa força temps. Que tot el que puja algun dia ha de baixar, doncs també, com el soufflé. Però això de marxar a Munich amb la il·lusió del partidàs i tornar-ne amb un cabàs, ha estat una de les grans decepcions de la setmana. Sort que un aliat polac ens ho va arreglar una mica tapant amb 4 gols unes quantes boques blanques que ja es delíen per la "décima" i que ara fan anar un cop més la "ouija", invocant  l'esperit del pobre Juanito que torna a passar les nits en blanc.
En fi, dos clubs antagònics agermanats en la derrota i expectants per una final que aquest any , presuntament, hauràn de veure desde el sofà.
El que sí que s'ho fa bé és l'equip de bàsket de Joan Carles Navarro, que ja té un any més el bitllet cap a unaltre final four on sembla tenir plaça fixa.

I els que us heu de fixar bé en la pregunta que ara us faig sou tots vosaltres endevinant la resposta de 7 lletres al enigma que us plantejo:

Que és el que fa atentament Joan Carles Navarro quan l'entrenador li diu que llenci un triple ?


RESPOSTA : ESCOLTA



Joc de paraules 30 - 20/04/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 30 (20/04/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Deixem enrera una setmana explosiva. Uns atontats terroristes que malmeten una festa de l'esport  i que ens fan pensar que ja no podrem ni sortir a còrrer sense sortir corrent. On sí cal que correm és a comprar un bon llibre i una rosa per a la persona que estimem. La cultura, que ens fa més humans, ens necessita enguany més que mai per a il·lustrar-nos i demostrar al mon que la més florida festa de la literatura és la que es fa a casa nostra.
Per anar fent boca, jo us demano que em doneu la resposta de 5 lletres  a l'enigma que avui us plantejo:

A qui busquen aquesta setmana a Boston i la setmana que ve a Catalunya?


RESPOSTA : AUTOR


Joc de paraules 29 - 06/04/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 29 (06/04/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog



Educació, cultura i esport. Les 3 incompetències ministerials del senyor Wert que ha tornat a irrompre als mitjans en la seva ofensiva  cursa de fons que intenta espanyolitzar als alumnes catalans amb lleis que redueixen la cultura pròpia. Desde aquí li direm, educadament,  que el català, de lleis anticulturals,  no en vol i que els nostres alumnes son més intel.ligents i políglotes que aquells que no els vulguin respectar.
Imaginem però que un sol d'aquests alumnes us demana que li digueu la resposta de 8 lletres  a l'enigma que avui us plantejo:

Què li recomanem al sr. Wert que vingui a fer a Catalunya en un bany de multituds per a que no sigui sempre tant sec i conegui el català més a fons ?


RESPOSTA : IMMERSIÓ


Joc de paraules 28 - 06/04/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 28 (06/04/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog






Els mitjans han deixat aquesta setmana en un segon pla les lesions de Can Barça,  els estira i arronsa pressupostaris o les amenaces coreanes per a tornar a omplir portades amb notícies més Noostrades:  Un procés judicial que esquitxa de color marró a la més blava de les sangs.
Però, ja n'hi ha prou d'aquests colors… si heu seguit la actualitat de la setmana més enllà del ducat de Palma em sabreu dir la resposta de 7 lletres  a l'enigma que jo us plantejo:

Com sabem ara que es pot menjar un ioghourt tot admirant la cortesia i correcció del que s'el menja ?


RESPOSTA : CADUCAT ("QUE EDUCAT !")

Escolta AUDIO


Joc de paraules 27 - 30/03/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 27 (30/03/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog






En aquesta santa setmana de passions i de rescats, de preferents i bunyols , d'abstinença i Saloufest. En aquesta setmana santa en crisi d'alta ocupació hotelera on qui més qui menys s'ha escapat per uns díes d'esbarjo tot desitjant no fer pas cúa en la operació retorn a la seva realitat …
En aquest sant dissabte jo us plantejo el meu enigma de 4 lletres:

Quina és la protagonista més maca i llisa d'aquestes festes ?


RESPOSTA : MONA

Joc de paraules 26 - 23/03/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 26 (23/03/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog






Acabem una setmana en que els diners han estat un cop més tristement protagonistes: "corralito" pels pobres xipriotes, retalls a TV3, Europa que deixa endeutar Espanya que deixa endeutar Catalunya que no guanya per a pagar totes les deutes ... en fi. Qui no té cap problema econòmic gràcies al seu talent únic és Leo Messi, que malgrat tenir la vida (i potser la d'unes quantes generacions) ja ben resolta manté el mateix to senzill i humil amb que va arrivar fa uns anys a casa nostra.
Si heu estat al cas de la actualitat d'aquesta figura del esport em sabreu respondre al enigma de 7 lletres que jo us plantejo:

Quina figura escultòrica es compra Messi tot pensant en el seu fill Thiago ?

RESPOSTA : ESTATUA (es tatúa)

Escolta AUDIO


Joc de paraules 25 - 16/03/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 25 (16/03/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog





Aquesta ha estat una setmana especialment brillant per als culers que han passat dels dubtes i del "ai ai ai" després d'un parell de derrotes blanques, a la eufòria per una magistral victòria europea el día que han consagrat un cop més a Leo Messi com a summe pontífex del barcelonisme .
Assaborint encara les portades d'arreu del mon sobre el magnífic joc al Camp Nou i la màgia del 10 a la terra jo us plantejo aquest enigma:

Com demanen un pollastre els culers després de la victòria contra el Milan ? 



RESPOSTA: A quarts

Joc de paraules 24 - 09/03/2013


L'actualitat en un joc de paraules – setmana 24 (09/03/2013)

Maneres de viure - La Xarxa
Per John Leblog







Ha marxat el Comandante. Venesuela no està sola. Aquest és un poble Maduro i el nou líder els consola. Cal ser valents !  els hi diu, cal honorar la amortalla, i el que no faci el cor fort, és perque no te agalles.
A Madrid estàn que es surten. Ens tenen la mida agafada. Al camp ja no ens tenen por i esperen la nostra espifiada. Sort que davant el Milà  gaudirem de remuntada.
A Iberia segueixen de vaga, defensant llocs de treball, mentre els soferts passatgers en patim el guirigall.
Al jutjats sí que no paren, un fiscal que és diu Rodriguez que crec que vol dir estar Sol, ens defensa la consulta i als seus capos els hi dol. Mira tu quina desgràcia ! defensar la democràcia.
I qui és que assesora Rosell ? Qui serà que l'aconsella ? cada cop que  obra la boca me l'acusen de titella i l'afició me l'estova. Potser en comunicació no s'ajuda d'un expert, perque amb ell li agrada jove.
I l'Ibarra quina barra ? Comparant al president amb uns quant impresentables que ens recorden més amb ell ?
L'expresident socialista, extremista i extremeny més que acusar de colpista i titllar en Mas de feixista, li calen lliçons de seny.

El que no te cap problema és un emir de Qatar que s'ha comprat unes illes per a establir-se a Itaca. Aquesta es la vía ràpida per a guanyar llibertat, quan tens pasta a la butxaca !